BluePink BluePink
XHost
Oferim servicii de instalare, configurare si monitorizare servere linux (router, firewall, dns, web, email, baze de date, aplicatii, server de backup, domain controller, share de retea) de la 50 eur / instalare. Pentru detalii accesati site-ul BluePink.
Curiozitati
 
Home
Cronologie
Componente
Generatii
Software
Calculatoare Celebre
Curiozitati
Resurse
Contact

 

Citate Celebre

 

    "Cred că piaţa mondială va înghiţi, poate, vreo 5 computere" - afirma în 1943 un director de la IBM, pe nume Thomas Watson.

    "Computerele viitorului nu vor cântări mai mult de 1.5 tone" - dintr-un manual de Mecanică pentru Toţi, din 1949, care prezicea neobositul progres al ştiinţei .

    "Am străbătut ţara în lung şi-n lat, şi am vorbit cu cei mai capabili oameni, şi vă pot asigura că procesarea datelor pe computer este o farsă care nu va dura până la sfârşitul anului" - susţinea editorul responsabil cu publicarea cărţilor despre afaceri de la Prentice Hall, în 1957.

    "Nu există nici un motiv pentru care cineva să-şi dorească un computer acasă" - spunea în 1977 Ken Olson, preşedinte şi fondator la Digital Equipment Corporation.

    "640K de memorie RAM ar trebui să fie de-ajuns pentru toată lumea!" - Bill Gates, fondator şi preşedinte la Microsoft, 1981.

 


 

Primul "bug" de calculator

 

Inginerii americani au numit micile defecţiuni ale aparatelor "bugs" (gândac) de peste un secol. Thomas Edison a vorbit despre "bug"-uri în circuite electrice încă din anii 1870. Când primele calculatoare au fost construite în anii 1940, oamenii care lucrau la ele au găsit "bug"-uri şi în hardware şi în programele pe care acestea le rulau.


În 1947, inginerii care au lucrat la calculatorul Mark II la Universitatea Harvard au găsit o molie înţepenită între nişte componente care a pătruns în inima aparatului şi a provocat un scurtcircuit. Aceştia au lipit-o în caietul cu însemnări şi observaţii şi au denumit-o: "primul caz în care a fost găsit un bug". Cuvintele "bug" şi "debug" (a depana) au devenit apoi nişte cuvinte standard în limbajul programatorilor.
 


 

Compania Microsoft în 1978

 

 

Home | Cronologie | Componente | Generatii | Software | Calculatoare Celebre | Curiozitati | Resurse | Contact